Блаженніший Любомир молодим християнам про труд, відвагу і політику…

  На Всеукраїнський Саміт Альянсу професіоналів-християн, який проходив 20-21  квітня в залі Інституту Філософії ім. Г.С.Сковороди НАН України завітав Блаженніший  Любомир (Гузар), глава Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011).
Блаженніший в своєму посланні торкнувся питань відповідальності християн щодо  суспільних, політичних та духовних процесів, які відбуваються на Україні. Саме  відповідальний християнин, який робить все, як для Бога, може проявляти Царство  Христа в повсякденному житті! «Коли я жив у Львові, – згадував Блаженніший  Любомир, – користувався авто, якому було вже багато років. Доводилося його часто ремонтувати. Пригадую, мені порадили одного механіка. Коли говорили про нього, сказали: «До того ж, він – християнин». Він направду добре відремонтував моє авто. Коли я йому дякував, той відповів: «Я віруюча людина і щоразу роблю свою роботу як для Бога». Це – християнство, застосоване на практиці.»
Дійсно немає кращого девізу для всіх християн фахівців своєї справи, як одвічні Слова Біблії: «Ш хоч би, що виробили, робіть це від усього серця. Працюйте так, якби ви працювали на благо Господа, а не людей»!!! Оце справжній «Професіоналізм» з великої букви!
Святий отець побажав всім, перш за все, ВІДВАГИ, безкомпромісності в своїй позиції для зміни суспільства на краще та втілення християнських ідеалів у повсякденне життя!!
Зробив Блажений Любомир в своїй бесіді наголос і на участь християн в політичному житті своєї країни, та спростував укорінений стереотип, щодо «брудноти» політики… «А щодо політики… Політика – не брудна справа. Політика – один із найбільш досконалих способів служити ближньому. Брудною її роблять безвідповідальні, егоїстичні люди. Тому ми не повинні втікати від політики, а поводитися в ній як християни!».
Тобто Любомир вбачає в політиці один з найліпших інструментів, за допомогою якого можливо послужити оточуючим людям – нашим співгромадянам!
Ці дуже мудрі слова слуги Божого в черговий раз показують утопічність, з точки зору Царства Божого, позиції деяких «християн», котрі бояться «забруднити» свою «святість» нечистою політикою! Такі «християни», вважають для себе за краще, за «духовніше» стояти осторонь суспільно-політичних процесів і показово, «гнушаючись» всього оточуючого їх світу з його проблемами, «вмивати руки»! Як хочеться таким людям, які мають вигляд благочестя, нагадати, що навіть Святий Христос, який був святим насправді, не побоявся піти в саме кубло гріха і навіть дійти до пекла, заради спасіння оточуючих людей! Бог бажає знайти тих людей, які згодяться бути настільки посвяченими перед Богом, щоб йти і нести світло туди, куди Христос їх покличе, не виключаючи і політику. Тому що політика без моралі (без моральних в ній людей) – то є інструмент для гноблення народу, а політика відповідальна перед Богом і людьми (носієм того можуть бути лише істинні християни) – є інструмент максимального служіння людям (за словами Блаженнішого). Отже, ми не можемо бути осторонь процесів (в т.ч. політичних), ми повинні молитись і діяти!!! Діяти на різних теренах, кого Господь покличе і на політичному! Навіть там де темрява уже перемогла, адже відомий вислів: «щоб перемогла темрява достатньо просто не світити»! Ми світло цьому світу за словами Христа! Хіба політика не є темною і інколи навіть дуже? Хіба політика не частина цього світу, який ми повинні освітлювати? А тому позиція «Моя хата з краю – нічого не знаю» не є християнською, це позиція лінивого раба (Євангеліє Матвія 25:26).

Таким чином, святий отець закликав молодих християн, професіоналів своєї справи до духовного та буденного служіння Богу, через служіння оточуючим і це є християнський твердий постиуп крок за кроком до трансформації суспільства!
Отже, для професіонала християнина залишається актуальним древній латинський вислів сподвижників: «Ora et labora!» («молитися і трудитися»). Хай допоможе нам в цьому Господь!

Ігор Плохой.

  • sh5vp-video:
  • sh5vp-youtube_video_id:
  • sh5vp-vimeo_video_id:
  • sh5vp-width: 640
  • sh5vp-height: 480
  • sh5vp-preload: yes
  • sh5vp-autoplay: no
  • sh5vp-loop: no
  • amazonS3_cache: a:5:{s:46:»//christianfront.group.ws/files/2013/04/61.jpg»;i:93;s:54:»//christianfront.group.ws/files/2013/04/61-150×150.jpg»;i:93;s:44:»//cdn.group.ws/christianfront/2013/04/61.jpg»;i:93;s:52:»//cdn.group.ws/christianfront/2013/04/61-150×150.jpg»;i:93;s:47:»//christianfront.group.ws/files/2013/04/61.jpg&»;a:1:{s:9:»timestamp»;i:1711149222;}}